Örtmedicin, aromaterapi och naturlig hudvård

Vill du dra nytta av våra örters fantastiska fördelar i din vardag? Jag erbjuder ett brett utbud av föreläsningar och kurser. På en örtkurs lär du dig t.ex. om örternas historia, hur du plockar och bereder örter, samt om några av våra vanligaste läkeörters egenskaper och dess användningsområden. All anmälan sker till elisabeth@kristallklartliv.se eller 073-8155400.

Gör din egen örtsalva

Att göra sin egen ekologiska hudvård är enkelt, billigt och roligt. På den här workshopen lär du dig att göra din egen naturliga örtsalva med hjälp av ekologiska, rena produkter från naturen.

Jag som håller i workshopen heter Elisabeth Antonson. Jag jobbar som ört- och närngsterapeut, healer och raw food-inspiratör. Jag jobbar också i Tirups café. Under workshopen pratar jag om örter i allmänhet, om hur du plockar och bereder örter. Dessutom får du information om vegetabiliska oljor och om vårt största organ, huden. Tillsammans gör vi en örtsalva som du själv doftsätter med välgörande eteriska oljor. Självklart går vi igenom de olika eteriska oljornas kvalitéer. Du tar med din örtsalva hem!

Platserna är begränsade till 12 stycken och anmälan är bindande. Avgiften betalas inte tillbaka.

Plats: Tirups Örtagård, ovanvåningen
Tid: Tisdag 30 oktober kl. 18.00 – 20.00
Pris: 495 kronor (material och kvällsmat ingår). Avgiften sätts in på PG 784717-1 senast 14 mars.

Varmt välkommen!

Elisabeth Antonson i samarbete med Tirups Örtagård

Eteriska oljor – växternas essens (workshop)                Lördag 25 augusti

 

 

 

 

 

 

 

En underbar workshop med fokus på eteriska oljor, växtens själ. Eteriska oljor kan användas på otaliga sätt och gör underverk på både kropp, själ och i ditt hem. Användningsområdena tar aldrig slut och bredden och djupet på de eteriska oljornas egenskaper är fascinerande. Jag berättar självklart om eteriska oljor, läran om doften (aromaterapi), hur dofterna påverkar oss (hjärnan) samt om några oljor och dess läkande egenskaper på olika nivåer. Du får lära dig hur du kan använda oljorna fysiskt, mentalt, känslomässigt, energimässigt och andligt. Vi doftar oss fram och du gör två olika produkter att ta med dig hem. Örtte, lunch, kaffe/te på maten och fika ingår. Platserna är begränsade. 

Plats: Tirups Örtagård, Staffanstorp.

Tid: 10-17 ca

Pris: 1150 kronor. Material, råvaror, lunch och fika ingår. Betalas med kort, swish eller till PG 784717-1 senast 17 augusti.

Bokningsvillkor för kurs

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning senare än 7 dagar före workshopen utgår en avgift på 150 kronor (pga materialinköp). Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.

 

Naturens apotek – en introduktion till örternas fantastiska värld                   Måndag 3 September

 

 

 

 

 

 

 

Föreläsningen ger dig en introduktion till örternas värld med grundläggande örtkunskap, lite historia, hur du plockar och bereder örter, hur du tillverkar egen medicin på ett enkelt sätt, t.ex. terapeutiska teer, infusioner och tinkturer. Du får också kunskap om några av våra vanligaste svenska läkeörter. Vi doftar och smakar på olika örter. Läkeväxter finns att köpa både i torkad form och som örtextrakt i flytande form samt som eterisk olja.

Tid: 18.30-21. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person, betalas på plats med swish eller kort

 

NATURLIG HUDVÅRD – efter överenskommelse

Perfekt för möhippa/svensexa eller som personalaktivitet. Anpassas efter den tid ni har till förfogande.

Bli inspirerad av råvaror från natursköna Moder Jord och lär dig grunderna i hur du tillverkar egen ekologisk hudvård. Vi går igenom giftfria och skonsamma alternativ till dagens konventionella hudvård och tillverkar sedan en lyxig ansiktskräm, en handkräm och en ansiktsrengöring. Vi använder skonsamma och giftfria råvaror som örtvatten, bivax, eteriska och vegetabiliska oljor. Du lär dig massor om örter, eteriska oljor och vegetabiliska oljor. Vi avslutar eftermiddagen med ett minispa.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, ett urval av ekologiska kallpressade vegetabiliska oljor, t. ex. sheasmör, kakaosmör, avokadoolja, olivolja och kokosolja, örtvatten (hydrolat), möjlighet att bekanta dig med ett stort antal eteriska oljor, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem. Självklart ingår fika och örtte.

Tid: 13-17

Pris: 800 kronor

Anmälan är  bindande. Betalning sker med kort, swish eller till plusgiro 784717-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tema stress och återhämtning: att läka med örter och näring

 

 

 

 

 

 

 

Örter är till stor hjälp vid stress och återhämtning. Du får kunskap om vad stressen gör med kroppen och hur du kan ta dig tillbaka till livet igen. Till hjälp har du bl.a. ett enormt utbud av stärkande, närande och lugnande örter.

Tid: 18.30-21. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person, betalas på plats med swish eller kort

 

KVINNOKRAFT

Örter och näring är till stor hjälp vid pms, pcos, cystor, östrogendominans, binjuretrötthet, svajigt blodsocker, endometrios, klimakteriebesvär osv.

På den här föreläsningen får du kunskap om hormonsystemet och hur det kan balanseras med hjälp av olika örter. Dessutom tittar vi både på specifika örter och symptom

Tid: Föreläsningen varar i ca 2 – 2,5 timmar. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person

 

 


DSC09673

 


Logo-header-instant