Örtmedicin och aromaterapi

Vill du dra nytta av våra örters fantastiska fördelar i din vardag? Jag erbjuder ett brett utbud av föreläsningar och kurser. På en örtkurs lär du dig t.ex. om örternas historia, hur du plockar och bereder örter, samt om några av våra vanligaste läkeörters egenskaper och dess användningsområden. All anmälan sker till elisabeth@kristallklartliv.se eller 073-8155400.

Örtkurs: Örtmedicin och örtkunskap på Tirups Örtagård    16/6

Varmt välkommen till en halvdag i örternas tecken. Kursdagen består dels av en föreläsning om örtkunskap och örtmedicin och hur du själv kan plocka och tillreda örter, samt en rundtur i Tirups vackra örtagård där du får kunskap om utvalda medicinalväxter och dess läkande egenskaper. Självklart ingår också en härlig lunch på Tirups populära café, samt material.

 

Pris: 695 kr inklusive örtte, lunch, kaffe på maten samt lättare fika och material.
Plats: Tirups Örtagård
Tid: 16 juni 2018 kl. 10-14.30 (ca)

Anmälan: Anmälan är bindande och görs med betalning till PG 784717–1 och mail till elisabeth@kristallklartliv.se senast fredag 8 juni. Sker en avbokning senare än 3 dagar före kursdatum utgår en avgift för administration och material på 150 kronor.

Intresset för naturens apotek och växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Medicinalväxter har en gedigen historia och har använts både i Egypten och i Grekland för många tusen år sedan. Örter har också odlats i klosterträdgårdar i många hundra år och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.
I den här föreläsningen får du en kort bakgrund till örtmedicinen, samt hur du själv kan ge dig ut i naturen och på ett enkelt sätt bygga upp ett eget husapotek. Du tipsas också om vilka örter som kan vara bra att börja med.
Vi går igenom vad vi behöver tänka på när vi plockar örter och hur vi tillreder dem, samt några av Tirups medicinalväxter. Både demonstration och smakprov av örter ingår.

Örtagårdsvandring på Tirups Örtagård    14 juli 2018

 

 

Varmt välkommen på örtagårdsvandring på Tirups Örtagård. Vi går en gemensam rundtur i Tirups vackra örtagård där du får kunskap om utvalda medicinalväxter och dess läkande egenskaper samt allmän information om örtmedicin. Vi avslutar med en gemensam lunch på Tirups populära café.

Pris: 350kr inklusive lunch, kaffe på maten och informationsmaterial om de medicinalväxter vi pratar med.
Plats: Tirups Örtagård
Tid: 14 juli 2018 kl. 10-12.30 (ca)
Begränsat antal platser.

Anmälan: Anmälan är bindande och görs med betalning till PG 784717–1 och mail till elisabeth@kristallklartliv.se senast måndag 9 juli. Sker en avbokning senare än 3 dagar före kursdatum utgår en avgift för administration och material på 150 kronor.

Örtkunskap och örtmedicin på Ven

OBS! Kursen går vi 2 (två) olika tillfällen, 21/7 och 29/7.

Varmt välkomna till en halvdag i örternas tecken på natursköna Ven.
Kursdagen består dels av en föreläsning om örtkunskap och Örtmedicin och hur du själv kan plocka och tillreda örter, samt en rundtur i Nova Harmonias vackra ört- och skogsträdgård, där du får kunskap om utvalda medicinalväxter och dess läkande egenskaper.
Självklart ingår en härlig lunch och lättare fika, material samt en produkt bestående av bland annat örter som du gör själv under kursen.
Under föreläsningen får du en kort bakgrund till örtmediciner, samt hur du själv kan ge dig ut i naturen och på ett enkelt sätt bygga upp ett husapotek. Du tipsas också om vilka örter som kan vara bra att börja med. Vi går igenom vad vi behöver tänka på när vi plockar örter och hur vi tillreder dem, samt några av Nova Harmonias medicinalväxter. Vi smakar också på ett par örter. Det går självklart att köpa torkade örter, tinkturer och eteriska oljor under kursen.

Pris: 595 kr inklusive örtte, lunch(meddela specialkost), lättare fika, material och örtprodukt.
Anmälan och betalning sker till mail: elisabeth@kristallklartliv.se och avgiften betalas in till PG: 784717-1
Senast den 19/7 behöver vi din anmälan och betalning. Vi behöver vara minst 10st för att kursen ska bli av.

 

Eteriska oljor – växternas essens (workshop)

 

 

 

 

 

 

En underbar workshop med fokus på eteriska oljor, växtens själ. Eteriska oljor kan användas på otaliga sätt och gör underverk på både kropp, själ och i ditt hem. Användningsområdena tar aldrig slut och bredden och djupet på de eteriska oljornas egenskaper är fascinerande. Jag berättar självklart om eteriska oljor, läran om doften (aromaterapi), hur dofterna påverkar oss (hjärnan) samt om några oljor och dess läkande egenskaper på olika nivåer. Du får lära dig hur du kan använda oljorna fysiskt, mentalt, känslomässigt, energimässigt och andligt. Vi doftar oss fram och du gör två olika produkter att ta med dig hem. Örtte, lunch, kaffe/te på maten och fika ingår. Platserna är begränsade. 

Plats: Tirups Örtagård, Staffanstorp.

Tid: 10-17 ca

Pris: 1150 kronor. Material, råvaror, lunch och fika ingår. Betalas med kort, swish eller till PG 784717-1 senast 17 augusti.

Bokningsvillkor för kurs

Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning senare än 7 dagar före workshopen utgår en avgift på 150 kronor (pga materialinköp). Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften. 

Gör din egen örtsalva

Att göra sin egen ekologiska hudvård är enkelt, billigt och roligt. På den här workshopen lär du dig att göra din egen naturliga örtsalva med hjälp av ekologiska, rena produkter från naturen.

Jag som håller i workshopen heter Elisabeth Antonson. Jag jobbar som ört- och närngsterapeut, healer och raw food-inspiratör. Jag jobbar också i Tirups café. Under workshopen pratar jag om örter i allmänhet, om hur du plockar och bereder örter. Dessutom får du information om vegetabiliska oljor och om vårt största organ, huden. Tillsammans gör vi en örtsalva som du själv doftsätter med välgörande eteriska oljor. Självklart går vi igenom de olika eteriska oljornas kvalitéer. Du tar med din örtsalva hem!

Platserna är begränsade till 12 stycken och anmälan är bindande. Avgiften betalas inte tillbaka.

Plats: Tirups Örtagård, ovanvåningen
Tid: Lördag 24 mars kl. 10.00 – 13.00
Pris: 480 kronor (material och lunch ingår). Avgiften sätts in på PG 784717-1 senast 14 mars.

Varmt välkommen!

Elisabeth Antonson i samarbete med Tirups Örtagård

Naturens apotek – en introduktion till örternas fantastiska värld

 

 

 

 

 

 

 

Föreläsningen ger dig en introduktion till örternas värld med grundläggande örtkunskap, lite historia, hur du plockar och bereder örter, hur du tillverkar egen medicin på ett enkelt sätt, t.ex. terapeutiska teer, infusioner och tinkturer. Du får också kunskap om några av våra vanligaste svenska läkeörter. Vi doftar och smakar på olika örter. Läkeväxter finns att köpa både i torkad form och som örtextrakt i flytande form.

Tid: 18.30-21. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person, betalas på plats med swish eller kor

Eteriska oljor och dofter                            25 augusti (på Tirups Örtagård)

 

 

 

 

 

 

En underbar workshop med fokus på eteriska oljor, växtens själ. Eteriska oljor kan användas på otaliga sätt och gör underverk på både kropp, själ och i ditt hem. Användningsområdena tar aldrig slut och bredden och djupet på de eteriska oljornas egenskaper är fascinerande. Jag berättar om aromaterapi i allmänhet samt om några oljor och dess läkande egenskaper. Vi pratar om hur du kan använda oljorna på fysiskt, mentalt, känslomässigt, energimässigt och andligt. Vi doftar oss fram och du får göra din egen kroppsolja. Örtte och fika ingår.

Plats: Tirups Örtagåd, Staffanstorp

Tid: 10-17 (ca)

Pris: 1200 kronor. Material, råvaror, lunch och fika ingår. Avgiften betalas med swish eller till PG 784717-1 senast 17 augusti.

OBS! Eftersom jag behöver köpa in varor är anmälan bindande. Vid avbokning senare än 7 dagar före workshopen utgår en avgift på 150 kronor.

Tema stress och återhämtning: att läka med örter och näring

 

 

 

 

 

 

 

Örter är till stor hjälp vid stress och återhämtning. Du får kunskap om vad stressen gör med kroppen och hur du kan ta dig tillbaka till livet igen. Till hjälp har du bl.a. ett enormt utbud av stärkande, närande och lugnande örter.

Tid: 18.30-21. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person, betalas på plats med swish eller kort

 

KVINNOKRAFT

Örter och näring är till stor hjälp vid pms, pcos, cystor, östrogendominans, binjuretrötthet, svajigt blodsocker, endometrios, klimakteriebesvär osv.

På den här föreläsningen får du kunskap om hormonsystemet och hur det kan balanseras med hjälp av olika örter. Dessutom tittar vi både på specifika örter och symptom

Tid: Föreläsningen varar i ca 2 – 2,5 timmar. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person

 

 

DSC09673

 


Logo-header-instant