Örtmedicin och aromaterapi

Vill du dra nytta av våra örters fantastiska fördelar i din vardag? Jag erbjuder ett brett utbud av föreläsningar och kurser. På en örtkurs lär du dig t.ex. om örternas historia, hur du plockar och bereder örter, samt om några av våra vanligaste läkeörters egenskaper och dess användningsområden. Jag har föreläsningar med olika teman, t.ex.:

Gör din egen naturliga hudkräm LÖRDAG 2 DECEMBER KL. 10-12.30 på Tirups Örtagård

En tidig julklapp till dig själv eller till någon som uppskattar egentillverkade paket? Att göra sin egen ekologiska hudvård är nämligen enkelt, billigt och roligt. På den här workshopen lär du dig att göra din egen naturliga hudkräm med hjälp av ekologiska, rena produkter från naturen.

Jag som håller i workshopen heter Elisabeth Antonson. Jag jobbar som ört- och närngsterapeut, healer och raw food-inspiratör. Jag jobbar också i Tirups café. Under workshopen pratar jag om örter i allmänhet, om hur du plockar och bereder örter. Dessutom får du information om vegetabiliska oljor och om vårt största organ, huden. Tillsammans gör vi en hudkräm som du själv doftsätter med välgörande eteriska oljor. Självklart går vi igenom de olika eteriska oljornas kvalitéer. Du tar med din hudkräm hem!

Platserna är begränsade till 12 stycken och anmälan är bindande. Avgiften betalas inte tillbaka.

Plats: Tirups Örtagård, ovanvåningen
Tid: Lördag 2 december kl. 10.00 – 13.00
Pris: 380 kronor (material och lunch ingår). Avgiften sätts in på PG 784717-1 senast 31 november.

Varmt välkommen!

Elisabeth Antonson i samarbete med Tirups Örtagård

Örtkunskap – en introduktion

 

 

 

 

 

 

Föreläsningen ger dig en introduktion till örternas värld med grundläggande örtkunskap, lite historia, hur du plockar och bereder örter, hur du tillverkar egen medicin på ett enkelt sätt, t.ex. terapeutiska teer, infusioner och tinkturer. Du får också kunskap om några av våra vanligaste svenska läkeörter. Vi doftar och smakar på olika örter. Läkeväxter finns att köpa både i torkad form och som örtextrakt i flytande form.

Kostnad: endast 150 kronor, betalas på plats, swish eller kort

Gör din egen örtsalva TISDAG 3 OKTOBER KL. 18.30-20.30 på Tirups Örtagård

På den här kursen pratar jag om örter i allmänhet, om hur du plockar och bereder örter. Tillsammans gör vi en örtsalva som du själv doftsätter med välgörande eteriska oljor. Självklart gr vi igenom de olika eteriska oljornas kvalitéer. OBS! Pris 380 kronor.

Balansera dina chakran med eteriska oljor TORSDAG 26 OKTOBER KL. 18.30-21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På den här föreläsningen får du kunskap om dina 7 chakran (livshjul) samt vilka eteriska oljor som är lämpliga att använda när de behöver balanseras. Alla chakran står i förbindelse med organ och har stor betydelse för vårt fysiska, emotionella, mentala och andliga välbefinnande.

Eteriska oljor och dofter

 

 

 

 

 

 

En underbar workshop med fokus på eteriska oljor, växtens själ. Eteriska oljor kan användas på otaliga sätt och gör underverk på både kropp, själ och i ditt hem. Användningsområdena tar aldrig slut och bredden och djupet på de eteriska oljornas egenskaper är fascinerande. Jag berättar om aromaterapi i allmänhet samt om några oljor och dess läkande egenskaper. Vi pratar om hur du kan använda oljorna på fysiskt, mentalt, känslomässigt, energimässigt och andligt. Vi doftar oss fram och du får göra din egen kroppsolja. Örtte och fika ingår.

Pris: 380 kronor. Material, råvaror och fika ingår. Betalas med kort, swish eller till PG 784717-1.

OBS! Eftersom jag behöver köpa in varor är anmälan bindande. Vid avbokning sista veckan utgår en avgift på 100 kronor.

Att läka med örter och näring del 1: stresshantering och återhämtning   TORSDAG 7 SEPTEMBER KL. 18.30-21

 

 

 

 

 

 

 

Örter är till stor hjälp vid stress och återhämtning. Du får kunskap om vad stressen gör med kroppen och hur du kan ta dig tillbaka till livet igen. Till hjälp har du bl.a. ett enormt utbud av stärkande, närande och lugnande örter.

Att läka med örter och näring del 2: matsmältningen   TORSDAG 28 SEPTEMBER KL. 18.30-21

Örtmedicinen bjuder på många lösningar vid diverse magåkommor och matsmältningsbesvär. Vi pratar om matsmältningen och hur du kan använda örter för att bl.a. dämpa inflammation, stärka matsmältningsorganen och minska svullnad, gaser osv.

Att läka med örter och näring del 3: inflammation OBS!!! ONSDAG 11 OKTOBER KL. 18.30-21

De flesta av våra obalanser grundar sig i en inflammatorisk process. Under kvällen tar du del av vilka faktorer som spelar in vid inflammation och vilka örter som dämpar och läker.

Att läka med örter och näring del 4: KVINNOKRAFT  TORSDAG 9 NOVEMBER KL. 18.30-21

Örter och näring är till stor hjälp vid pms, pcos, cystor, östrogendominans, binjuretrötthet, svajigt blodsocker, endometrios, klimakteriebesvär osv.

På den här föreläsningen får du kunskap om hormonsystemet och hur det kan balanseras med hjälp av olika örter. Dessutom tittar vi både på specifika örter och symptom.

Julens örter och kryddor 

 

Tid: Föreläsningen varar i ca 2 – 2,5 timmar. Örtte med tilltugg ingår alltid.

Pris: 300 kr per person

 

 

DSC09673

 

Logo-header-instant