Eteriska oljor

”And the leaves of the trees are for the healing of the nations”. Uppenbarelseboken 22:2

Jag säljer Pranaroms fantastiska eteriska oljor. De är ekologiska och av högsta kvalité. Inom medicinsk aromaterapi arbetar man terapeutiskt med eteriska oljor som är ett koncentrerat växtextrakt.

Pranarom1Pranarom lavendelPranarom geranium

 

 

 

 

 

OBS! Priserna kan komma att ändras pga kronans relation till andra valutor.

En eterisk olja är inte fet som en vegetabilisk olja, utan är klar och oftast ljus i färgen. Den är mycket flyktig varför den bäst löses i feta, vegetabiliska oljor. De eteriska oljorna är mycket koncentrerade och används i små mängder. Mer är inte bättre i det här fallet. Naturligt så utvinns det olika mycket eterisk olja från olika växter och därför varierar också oljorna i pris.

Eftersom den eteriska oljan har olika funktion för växten så har den också det för oss människor. En eterisk olja kan av den anledningen vara svampdödande, bakteriehämmande och sårläkande. Den eteriska oljan behandlar människan energimässigt, andligt, mentalt, emotionellt och fysiskt.

Metoder för hembehandling: inhalation, helkroppsbad, sittbad, fotbad, insmörjning, massage, kompress, munskölj

De eteriska oljorna köper du hos mig på Kanalgatan 8B eller efter ö.k. eller genom att skicka ett mail till elisabeth@kristallklartliv.se. Vissa eteriska oljor har jag hemma men de flesta är i nuläget beställningsvara. Därför kan det ta en till ett par veckor innan du får din produkt. Priset på en olja kostar från 100 och uppåt. Fraktkostnad för en olja är ca 20 kronor.

 • Apelsin (150 kr): Antidepressiv, antiinflammatorisk, antiseptisk, kramplösande, karminativ, digestive, lugnande, stärkande, magstärkande. Mycket bra vi lokal massage och i kompresser som ska lugna rubbningar i matsmältningen. Den har en normaliserande, reglerande effekt som är bra mot förstoppning, kramper, diarré, uppsvälldhet. Den är allmänt stärkande, lugnande och uppfriskande. Bra i massage för att motverka oro, stress och sömnlöshet. Passar mycket bra till barn. Uppmuntrande och upplyftande, hjälper till att finna skratt och glädje i tillvaron. Den sägs minska en irrationell rädsla för det okända och den kan minska självtvivel. Den kan hjälpa dig att finna en inre strålglans och optimism. Apelsin hjälper till att stimulera och vitalisera stagnerande subtila energier
 • Bergamott (160 kr): Smärtstillande, antidepressiv, antiseptisk, kramplösande, karminativ, läkande, deodorant, febernedsättande, digestiv, dämpande, stärkande. Utmärkt vid behandling av depression och oro. Främst är den dock användbar vid urinrörsinfektioner och blåskatarr eftersom den verkar starkt desinficerande i urinrören. Bergamott är uppmuntrande, upplyftande och lugnande. Den är också värdefull inom hudvård då den passar bra för det hud och akne. Bergamott i badvatten har en svalkande effekt vid feber. Vitaliserande, lugnande och balanserande. Dess soliga, antidepressiva egenskaper gör att den används vid säsongsbetonade åkommor. Värmer hjärtat och mildrar försiktigt nedstämdhet, depression och sorg.
 • Citron (130 kr): Sårsköljning, vid blödning då den stoppar blodflödet. Avgiftande och bra vid lymfdränerande. Citron stärker cirkulationen och renar blodet. Den motverkar åderbråck och är uppfriskande och rensande. Eftersom den har förmågan att motverka surhet är den bra mot reumatiska sjukdomar, gikt, artrit, och sura uppstötningar. I hudvård motverkar den fet hud och acne. Den hjälper kroppen att bekämpa infektioner och är bra i rumssprayer för att hindra spridning av infektioner. Citron ger strålglans. Den vitaliserar och stimulerar. Den hjälper till att motverka emotionella utbrott och stärker beslutsfattande. Citron rensar sinnet, ger klarsyn och kastar ljus när sinnet blivit förvirrat. Den används vid meditation för att göra tankarna klarare och öppnar dessutom hjärtat.
 • Cypress (170 kr): Hormonbalanserande, stänger kapillärerna (hjälpfull vid skärsår), vid stora förändringar i livet och vid sorgearbete då den hjälper oss att acceptera sorgen som en del av livet. Lymfstödjande.
 • Enbär (250 kr): Antireumatisk, antiseptisk, kramplösande, antitoxisk, sammandragande, karminativ, urindrivande, depurativ, nervlugnande, kärlvidgande. En renande, stärkande och vitaliserande olja. Visar sig genom en kraftfull rening och en stärkande effekt, vilket gör den effektiv vid lymfdränerande massage och när man vill hjälpa kroppen att eliminera toxin. Fantastisk vid blåskatarr och urinvägsinfektion. Blanda gärna med bergamott. Hjälper till att mildra nervös spänning, intellektuell utmattning och oro. Till andlig rening. Också uppklarande och stärkande. Brändes förr för att skydda mot onda andar och driva bort negativa energier. Gnid in några droppar mellan handflatorna och borsta dem över auran, som då renas och skyddas. Bra till meditation, särskilt då sinnet behöver en rejäl vårrengöring.
 • Eucalyptus
 • Elemi (150 kr): Elemi är en kåda som kommer från ett träd nära besläktat med Frankincense. Den är toppen för huden eftersom den är cellförnyande; i hudvård, på ärr, sår, inflammation, rynkor, mogen hud, åldrande hud, eksem. Den fungerar också vid obalanser i andningsvägarna, t.ex. vid slembildning, rethosta (kan med egna erfarenheter intyga detta), bröstinfektion, bihåleinflammation, bronkit och nästäppa. Den är också användbar vid muskel- och ledsmärtor, orolig mage, trötthet, brist på energi, depression, svaghet, celluliter, håravfall, oro och panik. Oljan förenar och hjälper till att balansera de nedre och övre chakrana. Elemi kan också hjälpa oss att balansera vårt andliga utövande med vårt världsliga ansvar. Elemi skänker dig frid i kombination med total klarhet. Den hjälper oss att ta oss igenom rädslor, underlättar för oss att släppa taget och omfamna förändringar. Den skyddar, löser upp negativ energi och energiblockeringar. Dessutom är den energihöjande och underlättar medkänsla, harmoni och enhet. Den släpper på stress och nervositet.
 • Fänkål (280 kr): kramplösande, balanserande på tarmar, blod, muskler, benmärg och hormonsystem, urindrivande, väderfördelande, ökar kroppseget östrogen, motverkar PMS, lugnar upprörda känslor, ökar vår förmåga till kreativitet.
 • Helig basilika (180 kr): öppnar hjärtat och bringar harmoni i sinnet. Kramlösande, antidepressiv, mycket användbar vid massage, ökar koncentrationen och känslan av meningsfullhet. Ger entusiasm, klarhet, hoppfullhet och styrka.
 • Geranium (330 kr): Har viktiga hormonellt balanserande egenskaper, är ett afrodisiakum och en antidepressant. Vid känslomässig utmattning, stress och depressioner. Dämpar aggression och kan hjälpa till med snabbare återhämtning vid sammanbrott. Den har en utjämnande effekt på nervsystemet. Den  verkar antiseptisk, befrämjar ärrbildning, sänker blodtryck, är insektsfrånstötande och antiinflammatorisk. Den är också prestationsökande. En mycket bra eterisk olja för kvinnliga hormonsystemet, den ger starkare med kortare mens, påverkar alla klimakteriebesvär och PMS. Bra vid mjölkstockning, varsamling, akne, stickor, nageltrång och hudbett. Kan vara till hjälp vid olika typer av drogberoende. Bra på uttorkad hud och torra eksem.
 • Gran (150 kr)
 • Grapefrukt (150 kr): Mycket användbar vid vätskekvarhållning, celluliter och andra tillstånd där toxiner behöver avlägsnas. Är vätskedrivande, avgiftande och lymfstimulerande. Kan användas i massage efter hård träning då den löser upp mjölksyra. Den minskar värk och stelhet. Hjälpfull vid oljig hud och akne. Den är antidepressiv, och hjälper vid nedstämdhet och tröga tillstånd.
 • Kanel (100 kr): Stark, sträv, kryddig och söt doft. Antimikrobisk, antiseptisk, kramplösande, sammandragande, karminativ, digestive, stimulerande, magstärkande. Används med försiktighet. Utmärkt i aromalampa när man vill mota bort förkylningar, influensa och andra luftburna infektioner och smittsamma sjukdomar. Motverkar uppsvälldhet och tarminfektioner, en lokal massageolja motverkar den problem med matsmältning och när den är trög. Kanel är allmänt värmande, stärkande, vitaliserande och upplyftande. Stärkande och upplivande. Den rekommenderas vid allmänt klena nerver och för äldre personer under vintern, då den värmer både sinne och själ. Den förstärker tillvaron och kan mildra melankoli och depression som utmärks av tröghet och bristande vitalitet. Kanel återför livsglädje och inspirerar till mod.
 • Lagerblad: Lymfrenande
 • Lavendel (150 kr): Lavendel är den akutmedicin vi alla behöver i vårt husapotek. Den har 167 dokumenterade medicinska effekter. Ett måste vid brännskador och mycket effektivare än aloe vera! Den stillar smärta i leder och muskler. Den är fantastisk på insektsbett, brännskador, blåmärken och svullnad. Den har en svalkande och lugnande effekt både fysiskt och psykiskt och fungerar perfekt i trauma/chock-behandling. Vid sömnbesvär funkar den utmärkt samt vid mildare depression. Den läker sår effektivt, så badda med starkt te eller eterisk olja på sår som hunnit läka lite för att läka ut fort och ordentligt med minimal ärrbildning. Bra vid feber, rastlösa ben, oro, nervositet, stress och utbrändhet. Den ökar blodcirkulationen, är urindrivande och gallstimulerande.
 • Lime (130 kr): Bra vid lymfdränerande massage, fet hud och akne. Den stärker matsmältningen. Uppfriskande och upplyftande, mildrar utmattning, apati och depression.
 • Mandarin (150 kr): Lugnande tillsammans med mejram
 • Mejram (160kr): Kramplösande, tillsammans med mandarin är den lugnande.
 • Muskot
 • Myrra (250 kr): Antiinflammatorisk, antiseptisk, sammandragande, karminativ, läkande, fungicid, expektorant, dämpande, stärkande, magstärkande. Fotsvamp, svårläkta sår, magsår och infektioner i tandköttet. Läkande, lugnande och vitaliserande. Myrra är utmärkt inom hudvård och rekommenderas på inflammerad hud. Den är lugnande och lindrande och bra för alla stressrelaterade åkommor och oro. Myrra är även starkt slemlösande och motverkar hosta och förkylning. Den verkar uttorkande på svullna slemhinnor. Kan användas för att framkalla menstruation samt dämpa smärtsamma menstruationer. Inspirerar till frid och lugn. En av de mest andliga oljorna och utmärkt vid meditation. Hjälper människor som inte lyckas ta sig vidare i livet.
 • Olibanum (250 kr) (Frankincense): vid luftvägsinfektion, antiseptisk på lungorna, lugnar hosta, kronisk bronkit, astma, minskar rynkor i ansiktet, stärker huden, för infektioner i underlivsregionen. Immunförsvarsstärkande, inflammationshämmande, smärtstillande, effektiv vid behandling av Chrons sjukdom, reumatism och ulcerös kolit. I USA forskas det mycket kring Olibanum och cancerbehandling, den har förmågan att sakta ner andningen så den är mycket lämplig vid meditation, lugnar starka känslor, ångestdämpande, bryter med det gamla, framförallt om det gamla hindrar personlig utveckling.
 • Oregano (i form av kapslar (200 kr) eller som ren eterisk olja (250 kr)): Hudsveda, sår, insektsbett, brännskador, skärsår, acne, psoriasis, eksem, kraftig antioxidant, gynnar gallproduktionen och matsmältningen, smärtstillande, inflammationshämmande vid ledvärk, artrit, artros, bihåleinflammation och förkylning, munsår, vårtor, fotsvamp, naturens antibiotika, effektiv vid bl. a. parasiter
 • Palmarosa (120 kr): I traditionell indisk medicin har den använts mot feber och infektioner. Den är antibakteriell, stimulerar matsmältningen och mycket användbar vid maginfektioner. Är aptitstimulerande. Den är en värdefull hudvårdolja, återfuktar, stimulerar och hjälper till att balansera sebumproduktionen. Den stimulerar hudens cellförnyelse. Den har också antiseptiska egenskaper vilket hjälper vid akne och små hudinfektioner. Vid regelbunden användning kan den jämna ut små rynkor i huden.
 • Patchouli
 • Pepparmynta (130 kr): kramplösare, uppfriskande vid åksjuka och illamående, lindrar förkylning, nästäppa, svalkar vid feber och solsveda.
 • Romersk kamomill (360 kr): vid ångest, oro, depression, insomnia, för huden pga dess antiinflammatoriska egenskaper, stödjer matsmältningen och hjärthälsan.
 • Rosmarin (180 kr): cirkulationsökande i huden och hjärnan, vid huvudvärk, renar mentalt och kroppsligt, vid håravfall, vid depression och nedstämdhet, hjärt-ört, används vid psykiska och fysiska hjärtbesvär,
 • Sandelträ: för obalanser i urinvägarna, svalkande, hjälper vid solskador, torr och uttorkad hy, akne, hudinflammation och psoriasis. Fin meditationsolja då den svalkar sinnet och hjälper till att tysta mentalt tjatter. Länkar kron- och rotchakrat, användbar vid ett överväxt ego och vid brist på empati och kärlek.
 • Timjan (380 kr): vid hosta och andningsbesvär, bakterie-, svamp-, parasit- och virushämmande, matsmältningsbefrämjande.
 • Ti-tree (150 kr): Svampdödande, immunstärkande, virushämmande, insektsavstötande, svettdrivande. Användbar vid alla typer av bakterier, virus och svamp. Dess immunstärkande effekt är kanske ti-treens viktigaste egenskap. Hjälpfull vid återkommande infektioner. Vid t.ex. ME och HIV. Användbar vid förkylning, influensa, och barninfektioner. Effektiv vid munsår och vårtor (långtidsanvändning). Som ansiktstvätt vid akne.
 • Vetivert (180 kr): djupt avslappnande och jordande. Mycket användbar vid tunga perioder i livet, tex vid trauma, separation och skilsmässa. För att skydda dig mot negativitet : Ta en droppe i handflatorna. Stryk motsols i en cirkel över solarplexus.
 • Ylang ylang (150 kr): Hjälper till att skapa en känsla av frid och skingra ilska där ilskan kan vara ett hinder vid meditation, healing eller andra spirituella aktiviteter. Ylang ylang är också antidepressiv, ett afrodisiakum och lugnande. Har förmågan att sakta ner alltför snabb andning och alltför snabb hjärtrytm. Sänker högt blodtryck. Passar i parfym och hudvårdsprodukter för både torr och fet hy.  Är väldigt fin att blanda med bergamott och andra citrusdofter.

All information om oljorna hittar jag i mitt utbildningsmaterial, i böcker och på internetsidor riktade till terapeuter.

You must be logged in to post a comment