Om mig

Kristallklart. Namnet kom till mig när jag hängde upp Reikisymboltavlor. Jag hade försökt pressa fram ett namn, men som vanligt när man är i motstånd så är det tyst. Jag släppte taget och namnet kom. Jag hade sagt till mig själv att jag inte skulle ha ett ”andligt” namn, vad det nu innebär. Men nu blev det Kristallklart. Kristallklart som vatten, Kristallklart när det har gått upp för oss att vi faktiskt är precis där vi ska. Och är trygga i det.

Jag började intressera mig för hälsa på allvar för ca 10 år sedan. Jag hade precis kommit tillbaka från en stressutmattning och insåg att jag ville göra något annat än att undervisa i engelska och franska på gymnasiet. Rädslan för att inte lyckas tog dock överhanden och jag gick tillbaka till läraryrket. Två sjukskrivningar senare insåg jag att nu är det nog. Jag ville förstå vad min kropp kommunicerade till mig och insåg att jag behövde göra diverse livsstilsförändringar för att må bra igen.

Maten hade jag experimenterat med under ganska många år. Magen har sedan min barndom varit min svaga punkt, och jag tog bort både det ena och det andra ur min kost. Kött, alkohol, gluten och mjölk åkte ut, och jag kände mig bättre. I alla fall ett tag. Jag blev nyfiken på Raw Food, och framförallt då efterrätter och bakverk. Jag ville ha kvar de söta smakerna i min kost, men efter en traditionell fika kände jag mig ofta tung och energilös. Därför blev Raw Food ett kreativt, gott och upplyftande inslag i min vardagliga kost. Jag experimenterade med gröna smoothies och andra raw food-rätter med blandat resultat. Jag kände att min kropp gillade en större mängd växtbaserat, så på den vägen var det. Efterhand har jag sedan förstått att så mycket annat också spelar roll för vår hälsa. Kosten är viktig, men miljön du befinner dig i, ditt arbete, att du har kärleksfulla relationer, att du motionerar och mediterar, samt har ett sunt tankemönster är också oerhört viktigt. Helheten.

2011 gick jag min första reikikurs. Ett par år hade passerat sedan min första sjukskrivning, och jag kände fortfarande inte att jag var i balans. Jag sökte mig till reikin för att se vad den kunde göra för mig. Det blev ett uppvaknande. Inte på det klassiska aha-sättet. Lika ofta som jag gick framåt kunde jag känna att jag backade. Jag började få en ny medvetenhet men tyckte det var enormt utmanande att möta min ”gamla” verklighet. Hur anpassar jag mig? Jag förstod att det fanns mer än vad jag såg med ögat, jag förstod att vi inte bara är en kropp utan flera, och att alla kroppar behöver vara i balans för att harmoni ska infinna sig. Jag fortsatte med Reiki II i februari 2012 och hoppade sen på Angelic Reiki. Angelic Reiki är ett healingsystem av Ärkeängeln Metatron, kanaliserat till Kevin Core. I Angelic Reiki lämnar man som healer över till änglarna, som balanserar våra energier och som, i healingen, överskrider tid och rum för att avsluta sådant som vi inte längre behöver. Jag blev Angelic Reiki Master Teacher i november 2014.

Det var med Reiki- och Angelic Reiki-kurserna som mina så kallade utrensningar började på allvar. Allt som inte är perfekt kommer upp till ytan för att vi ska kunna titta på det och släppa det, vare sig vi vill eller inte. Vi kan även kalla det en healingkris. Detta sker på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och energimässigt och kan vara oerhört tufft, framförallt när man är mitt inne i det. Under mina healingkriser har jag fått mycket stöd av vänner och tagit stor hjälp av örter.

Örter är det jag brinner för, min passion, och intresset kom från ingenstans, från en dag till en annan. Efter min andra sjukskrivning tog jag beslutet att yrkesväxla, att äntligen göra något annat. Jag började en 2-årig utbildning till Näringsterapeut på Nordiskt Näringscenter i Stockholm. Det var oerhört intressant, men också krävande och utmanande. I utbildningen ingick en helgkurs i örtmedicin. Jag valde att gå den mitt andra läsår istället för mitt första vilket jag i efterhand förstod var meningen. Jag var helt såld! Så intressant och fascinerande och med en underbar lärare. På stående fot bestämde jag mig för att gå hela utbildningen till Örtterapeut, något jag är oerhört glad för idag. Jag använder själv örter i princip dagligen, både akut och förebyggande, och framförallt tinkturer (droppar) och eteriska oljor. Jag älskar örternas förmåga att hjälpa och stötta kroppen i sin läkningsprocess samt att örterna fungerar på alla plan; emotionellt, mentalt, energimässigt och fysiskt. Klienter hör ofta av sig efter att de tagit örterna och berättar hur hjälpta de blir. Utifrån helande samtal med mina klienter använder jag mig av min intuition för att komma fram till vilka örter som passar bäst till det som klienten vill ha hjälp med att balansera.

Jag, som ser framemot att möta dig, heter Elisabeth Antonson. Jag bor i Eslöv med mina två barn. Jag är Reiki Master, Angelic Reiki® Master Teacher, föreläsare, raw food-inspiratör, kost- och näringsterapeut samt örtterapeut.

Jag hoppas att du, i mötet med mig, ska känna inspiration, glädje och kärlek.

 

 

Logo-small-header

You must be logged in to post a comment