Raw food

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Med stor entusiasm och inspirerande rätter, tog Elisabeth hela vår avdelning med storm. Goda smaker, bra kombinerat och med ett suveränt samordnande, delades uppgifterna ut för att till sist avnjuta en 3-rättersmeny tillsammans.”

Anders Rönnerstål, IT-chef, IT-avdelningen på Eslövs Kommun

”Tack för en mycket trevlig och inspirerande workshop. Så roligt att laga mat tillsammans och sen få äta regnbågens färger i sällskap med nya vänner”

Nina, Workshop-deltagare

Raw Food

Att äta raw food är för många människor en livsstil men det kan också vara ett härligt komplement till din vanliga kost. Raw Food upphettas inte över 42 grader och består av grönsaker, rotfrukter, frukt, bär, alger, nötter, kallpressade oljor och super foods. Raw Food är fri från gluten, mjölk, raffinerat socker och kemiska tillsatser. Jag tycker raw food är oerhört inspirerande och får verkligen möjlighet att leva ut min kreativa sida. På bilden ser ni chokladtryffel.

När vi träffas på en workshop pratar vi näring och lagar raw food tillsammans. Jag kommer gärna hem till dig och lagar raw food med dina vänner eller familj. Självklart kan barnen vara med och lära sig att göra härliga godsaker till kalaset och fredagsmyset.

Ett exempel på meny kan vara grön juice och tamarimandlar som snacks, zucchinirullar som förrätt, salladsskålar med mexikansk fyllning som huvudrätt och avslutningsvis randig dessert med bär och chokladtryffel.

Råsöt workshop                              Söndag 8 april kl. 13-16

Raw food blev på många sätt vändpunkten för mig. Jag älskar att fika men min kropp reagerade på det vita sockret, mjölet och mejeriprodukterna. På den här workshopen delar jag med mig av mina upplevelser av raw food och hur du kan göra fikastunden till en njutning för alla sinnen. Jag hoppas inspirera dig till att skapa med söta smaker och samtidigt låta din kreativitet få spelrum. Vi pratar också om energibegreppet kopplat till mat och hur hjärnan och vårt humör kan påverkas av det vi äter. Självklart lagar vi allting tillsammans och njuter sedan av det vi skapat.

Raw food är fri från gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter. Istället används frukt, grönt, nötter och frön. Meddela eventuella allergier och överkänslighet.

Plats: Kristallklart, Västergatan 6, Eslöv (lite drygt 5 minuters promenad från tågstationen)
Tid: 8 april 13–16 (ca)
Investering: 695: – per person (recept och råvaror ingår).
Hemsida: www.kristallklartliv.se Här kan du läsa mer om mig och min verksamhet.

Det behöver vara minst 4 deltagare för att workshopen ska bli av. Max 12 deltagare.

Anmälan sker till elisabeth@kristallklartliv.se, senast 5 april och i samband med betalning. Vid avbokning senare än 24 timmar före kursstart tas det ut en avgift på 200 kronor för materialkostnader. Kursen genomförs bara en gång under våren.

Varmt välkommen!

_____________________________________________________________________________________

Raw Food-workshop: 695 kr/person, inklusive råvaror och material, ca 3 timmar

Exempel på upplägg:

– Tre rätters meny

– Smårätter

– Desserter och fikabröd

– Godis

– Frukost och mellanmål

– Julgodis

– Barnkalas

Raw Food-föreläsning: 1000 kr/timme + moms