Om healing

”Väck din inre healer, väck din inre lärare, väck din inre magiker, väck din inre mästare.”

Reiki

Vi är alla energivarelser även om det vi ser och upplever är våra fysiska kroppar. Många fysiska åkommor har psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Reiki arbetar samtidigt på det fysiska och det emotionella planet, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. Känslorna kan då komma upp till ytan så att man kan bearbeta dem.

Stärk kroppens egen förmåga att läka och återställa sig

Reiki är en uråldrig men samtidigt modern japansk behandlingsmetod vid exempelvis stress och smärta, men är även effektiv i många andra sammanhang.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.

Hur känns Reiki?

Egentligen går det inte att göra en rättvis beskrivning av en Reikibehandling, då den känns olika för olika människor, och samma person kan uppleva Reiki på olika sätt vid olika tillfällen.

Vanliga beskrivningar av upplevelsen är dock att ”det blir varmt” eller ”det pirrar”, antingen där utövaren håller sina händer, eller på ett helt annat ställe, till exempel i en fot fast man håller händerna på axlarna. De allra flesta upplever en djup avslappning och ett djupt lugn. Det är inte ovanligt att klienten somnar till en stund under behandlingen.

Man brukar säga att Reiki prioritetsläker, det vill säga att den arbetar med det som mottagaren har störst behov av att få hjälp med för tillfället.

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Det innebär att om du har ”friskvårdspeng” på jobbet kan du använda den till Reikibehandlingar. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reikibehandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som exempelvis massage. Den som är sjukskriven har också chans att få ersättning för behandlings- och kurskostnader av Försäkringskassan.

(Text tagen från Reikiförbundets hemsida)

Angelic Reiki® Healing

Angelic Reiki® är en healingform som precis som Reiki arbetar med vårt energisystem och balanserar livsflödet. Det är ren och ljus energi som helar både fysiskt, mentalt, andligt och känslomässigt. Behandlingen är både mjuk och effektiv. Våra ”må-bra-hormoner” i kroppen som oxytocin och serotonin aktiveras, samtidigt som stress och smärta reduceras. Kroppens frekvens påverkas och därmed våra tankar och beteendemönster, allt utifrån vårt högsta bästa. Målet är att återställa vårt naturliga energiflöde och öka vårt välbefinnande. När vårt energiflöde kommer igång kan smärtsamma minnen och upplevelser som lagrats i kroppen lösas upp. Vi får möjlighet att släppa taget om det som inte längre gagnar oss.

 

Angelic Reiki® Workshops

I Angelic Reiki arbetar du hand i hand med Änglarna och deras energier.