Om healing

När du läser om healing står det ofta att det är stressreducerande, avslappnande och läkande, och du kommer läsa det här på min sida också. Men jag vill at du ska veta att healingen är så mycket mer! Den tar dig till platser i ditt inre du inte trodde fanns, den hjälper dig att våga känna känslor som du lagrat djupt inom dig i flera år, i flera liv. Den visar dig hur villkorslös kärlek kan kännas, hur det känns att vara uppfylld av kärlek så tårarna rinner, att veta att du inte är ensam, att känna dig buren. Jag har upplevt så mycket fantastiskt med healingen, både på ett personligt plan och med klienter. Ger du dig in i healingens domän kommer du komma närmare dig själv, veta vad du vill och vad som gör dig glad, vad du behöver för att växa och frodas. Du kommer förstå att du är din egen helare, lärare och mästare. Det är inte jag som helar dig utan jag är en kanal för livsenergin, Gud, Källan, Universum eller vad du vill kalla den. När vi möts, vi tre, det är då det händer, det är då mirakel kan ske. Vi har lika stor del i healingen vi tre.

Eric Pearl skriver i sin bok Väck din inre healer: ”Healing, som man ofta tänker sig det, kan mycket väl handla om att lindra symptom, sjukdomar, svagheter och andra uppenbara hinder för ett normalt liv. Men healing handlar också om att främja människans andliga välbefinnande. I grund och botten är healing det som löser upp eller undanröjer en blockering eller störning som hindrar människan att få kontakt med universums härlighet”.

 

Reiki = Universell livsenergi

Vi är alla energivarelser även om det vi ser och upplever är våra fysiska kroppar. Våra fysiska symptom och obalanser har oftast psykisk eller emotionell orsak; värk och spänningar orsakas ofta av stress, sorg, oro och undanträngda känslor. Det fina med Reiki är att den arbetar på den fysiska kroppen och det emotionella planet samtidigt, och löser upp spänningarna och frigör det som en gång orsakat dem. De undanträngda känslorna kan då komma upp till ytan så att vi kan bearbeta dem.

Stärk kroppens egen förmåga att läka och återställa sig

Reiki är en uråldrig men samtidigt modern japansk behandlingsmetod vid exempelvis stress och smärta, men är även effektiv i många andra sammanhang.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.

Hur känns Reiki?

Egentligen går det inte att göra en rättvis beskrivning av en Reikibehandling, då den känns olika för olika människor, och samma person kan uppleva Reiki på olika sätt vid olika tillfällen.

Vanliga beskrivningar av upplevelsen är dock att ”det blir varmt” eller ”det pirrar”, antingen där utövaren håller sina händer, eller på ett helt annat ställe, till exempel i en fot fast man håller händerna på axlarna. De allra flesta upplever en djup avslappning och ett djupt lugn. Det är inte ovanligt att klienten somnar till en stund under behandlingen.

Man brukar säga att Reiki prioritetsläker, det vill säga att den arbetar med det som mottagaren har störst behov av att få hjälp med för tillfället.

Reiki är friskvård

Reiki är godkänd som rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Det innebär att om du har ”friskvårdspeng” på jobbet kan du använda den till Reikibehandlingar. För dig som är arbetsgivare innebär det att Reikibehandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som exempelvis massage. Den som är sjukskriven har också chans att få ersättning för behandlings- och kurskostnader av Försäkringskassan.

(Text tagen från Reikiförbundets hemsida)

Angelic Reiki® Healing

Angelic Reiki® är en healingform som precis som Reiki arbetar med vårt energisystem och balanserar livsflödet. Det är ren och ljus energi som helar både fysiskt, mentalt, andligt och känslomässigt. Behandlingen är både mjuk och effektiv. Våra ”må-bra-hormoner” i kroppen som oxytocin och serotonin aktiveras, samtidigt som stress och smärta reduceras. Kroppens frekvens påverkas och därmed våra tankar och beteendemönster, allt utifrån vårt högsta bästa. Målet är att återställa vårt naturliga energiflöde och öka vårt välbefinnande. När vårt energiflöde kommer igång kan smärtsamma minnen och upplevelser som lagrats i kroppen lösas upp. Vi får möjlighet att släppa taget om det som inte längre gagnar oss.

 

Angelic Reiki® Workshops

I Angelic Reiki arbetar du hand i hand med Änglarna och deras energier. En Angelic Reiki workshop är en mycket mäktig upplevelse och bereder marken för din andliga väg och kunskapen om dig själv som den healer som du verkligen är.

Grundare av Angelic Reiki är Kevin och Christine Core. Läs mer här: http://www.angelicreiki.se